Geke de Lange

Coach beeldend- ACT en Tekenpraktijk voor volwassenen.

Als een rijk mens kijk ik terug op mijn werkzame leven. Begonnen in het onderwijs als leerkracht in het speciaal – en regulier onderwijs ging mijn
hart altijd uit naar kinderen en gezinnen die wat extra aandacht nodig hadden. Daar heb ik mijn opleidingen op aangepast en uiteindelijk heb ik 13 jaar een eigen praktijk gehad als Kinder-en Jeugdtherapeut. En zoals dat gaat in het leven heeft alles z’n tijd. Soms sluit je een deur zodat een andere
deur weer open kan gaan.

Op dit moment werk ik als coach beeldend met ACTtherapie en heb ik een tekenpraktijk voor volwassenen.

Kijk op www.gekedelange.nl voor meer informatie.

Marion Holtvoort

Kinderslaapcoach

Als kinderslaapcoach coach ik kinderen en hun ouders die worstelen met slaapproblemen. Waarom lukt het slapen van je kleintje niet lekker? Speelt de onrust overdag of lukt het doorslapen nachts juist niet?

Ik kijk verder dan alleen naar slaap. Misschien was er een heftige bevalling, speelt er fysieke onrust, zijn er afhankelijke slaapassociaties of komen jullie maar niet in een lekker ritme. Door het probleem bij de wortel aan te pakken, kunnen ouders/verzorgers gaan werken aan een fijne slaapbasis om weer rust in huis te creëren.

“Slapen is net als fietsen een vaardigheid”

Naast mijn werk als kinderslaapcoach werk ik nog 2 dagen als gespecialiseerd pedagogisch medewerkster binnen een agrarisch kinderdagverblijf.

Wil jij meer weten over Marion? Ga dan naar www.slaapcoachmarion.nl voor meer informatie.

Wemmy Seinen

Speltherapeut – spelbegeleiding – TheraPlay

“Spel is de taal van kinderen. Ik merk het elke dag.” 

Ik ben eigenaar van Speltherapie de Speelvijver in Ommen. Ik behandel kinderen die iets naars meegemaakt hebben, vaak boos zijn of niet lekker in hun vel zitten. Vaak kunnen kinderen niet vertellen wat er aan de hand is. Dan kan speltherapie helpen.

De speltherapie vindt plaats in de praktijkruimte naast het woonhuis. Een fijne spelkamer, waar kinderen vrijuit kunnen spelen. Door te observeren en mee te spelen leer ik de
speeltaal van het kind begrijpen en geef ik ondersteuning bij het uiten van emoties en het verwerken van problemen. Een goede samenwerking met ouders is hierbij belangrijk en
daarom zijn er regelmatig oudergesprekken.

Naast speltherapie biedt Speltherapie De Speelvijver ook spelbegeleiding en de ouder-kindtherapie Theraplay

Kijk op https://www.speltherapiedespeelvijver.nl/ voor meer informatie.

Marjolein Bröring

Reflexintegratietherapeut en psychomotorisch remedial teacher

In mijn praktijk help ik kinderen en volwassen met uitdagingen op het gebied van leren, concentreren en bewegen. Door middel van reflexintegratietherapie werken we aan een goede basis om verder te groeien.

In mijn praktijk screen ik ook op oogsamenwerkingsproblemen, geef ik orthomoleculair advies om zo aan een betere darmgezondheid te werken, werk ik met ACTtherapie voor kinderen (ACT4kids) en zet ik regelmatig systemisch werk in om kinderen en volwassenen verder te laten groeien.

Kijk op www.burolein.nl voor meer informatie.

Gea Stoel

Rouw- en verliescoach

Mijn levenspad heeft me geleerd dat iedereen soms extra steun nodig heeft. Ieder mens krijgt vroeg of laat met verlies te maken: voor mij was dat het verlies van mijn man. Onze kinderen waren nog erg jong: 8, 6, 4 en 2 jaar. Ik heb van hen geleerd hoe
kinderen omgaan met rouw en verlies.

Deze ervaring motiveerde me om de opleiding rouw- en verliesbegeleider te volgen. Ik wil anderen helpen, een stukje meelopen op hun levenspad.

Met de opleidingen rouw- en verliescoach, jeugd- en kindercoach, EMDR bij trauma, systemische
pedagogiek en begeleider van opstellingen mag ik mij specialist noemen op deze terreinen.

Naast mijn werk in mijn eigen praktijk ben ik ook werkzaam als praktijkondersteuner bij een
huisartsenpraktijk.

Kijk op www.harmonycoaching.nl voor meer informatie.

Niels Jansen

Adventuretherapeut en ambulant begeleider

Ervaringsleren, komen tot je emoties, de verbinding met jezelf en anderen, en natuurlijk: buiten bezig zijn!
Mijn blokhut staat achter op een weiland, dichtbij Ommen. Op deze plek kom je tot rust, dichtbij de houtkachel of lekker buiten in de natuur. Dat geeft de tijd en ruimte om even stil te staan.

Ook komen we in beweging! Praten over je ‘binnenkant’ kan lastig zijn. Daarom gaan we buiten aan de slag met verschillende outdoor activiteiten. Je leert door (samen) te doen en te ervaren. Door buiten in de natuur bezig te zijn ervaar je wat jouw krachten zijn en waar je leerpunten liggen. Ook kom je makkelijker tot je emotie, en daar zit de kern. Samen gaan we ervoor om weer in verbinding te komen met jezelf en de mensen om je heen. Dat is de basis om verdere stappen te maken.

Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, de relaties binnen het gezin, tussen partners of in een groep. Neem vrijblijvend contact met me op en ik verwelkom jou/jullie graag in de hut om samen aan de slag te gaan!

Kijk op www.outbackexplorers.nl/team/niels-jansen voor meer informatie

Sandra Weller

Kerntalentenanalist

Jouw speelgedrag zegt veel over jouw kerntalenten. Als kind speelde ik veel met poppen. Ik zat vaak te dromen met mijn duim in de mond, las graag en speelde met de hond, cavia en konijn. Allemaal zaken die iets zeggen over mijn kerntalenten. Dat zijn talenten die ik bij mijn geboorte heb meegekregen en in de loop van mijn leven min of meer de ruimte hebben gekregen om tot ontwikkeling te komen.

Als je weet welke kerntalenten jij bij je draagt, wordt het makkelijker te doen wat bij je past en te leven zoals jij bent. Dan weet je hoe het komt dat je soms volledig bent uitgeblust na een weekend met vriendinnen, en waarom je weliswaar veel plezier hebt met je collega’s, maar toch het gevoel hebt dat er iets ontbreekt. Past het wel bij jou, de spelletjesavonden met vrienden? Is het echt een goed idee om elke lunchpauze met een groepje te gaan wandelen of kun je je misschien beter even terugtrekken? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt in een kerntalentenanalyse. Die gaat dus over veel meer dan alleen de vraag of je werk wel bij je past. Die gaat over jouw kern, over wie jij ten diepste bent.

Wat zijn jouw kerntalenten?
Ieder mens is uniek, ieder mens heeft een compleet eigen combinatie van sterke, halve en kleine kerntalenten (23 in totaal), die ook weer allemaal effect hebben op elkaar. Iemand die precies hetzelfde in elkaar zit als jij zul je niet snel tegenkomen. Jij bent dus uniek. Welke activiteiten geven jou energie? Waarop loop je leeg? In een kortlopend traject ontdekken we wie jij écht bent.

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Kijk op www.sandratotdekern.nl voor meer informatie!